2021.05.06
Frida, Ivett
Kezdőlap Címlap Rejtélyes átok sújtja az Omega együttest, most a legendás gitáros lett súlyos...

Rejtélyes átok sújtja az Omega együttest, most a legendás gitáros lett súlyos beteg

A 71 éves legendás gitárost, Molnár Györgyöt rejtélyes kór kínozza, már járni is csak nehezen tud.

Fotó: MTI Kovács Tamás

A gitáros folyamatosan dolgozik, könyvet ír, dalokat szerez, és készül a visszatérésre, az esetleges nagy és talán utolsó Omega-bulira. Molnár Györgyöt mindebben csak az egyre romló egészségi állapota akadályozhatja meg. Az elmúlt fél évben szinte átok ült a zenekaron, hiszen előbb Benkő László, majd Mihály Tamás távozott örökre az Omega-családból.

– Szeptemberben kezdődött az én pokoljárásom, egy reggel arra ébredtem, hogy alig bírok mozogni. Nagy nehezen felkeltem, s azt gondoltam, csak múló rosszullét ez, valamiféle idegbecsípődés, átmeneti fájdalom. Tévedtem. A helyzet azóta egyre rosszabb. Már száz métert is alig bírok sétálni. A gerincem nem engedi, nem hagyja, hogy normálisan éljek. Vizsgáltak elölről, hátulról, de semmi eredmény. Most majd egy vietnami orvoshoz megyek, akitől azt remélem, hogy visszaadja az egészségem, hogy megszűnik a mozgáskorlátozottságom – mondta a Blikknek Molnár, akinek nagy álma, hogy még egyszer visszatérjen a zenekarral.

– Sokan kérdezik tőlem, folytatjuk-e. Nem tudom a választ. Az Omega jövőre lesz hatvanesztendős, és hát a lelkemben, a lelkünkben ott van, ott motoszkál, hogy ezt a jubileumot valahogy, valamiképpen illene megünnepelni. De az ünnep a mi esetünkben aligha helyes kifejezés. Benkő Laci és Mihály Tomi nélkül már csak csonka Omegáról beszélhetünk. Talán lesz, lehet jövőre egy nagy, egy utolsó koncertünk, mondjuk az Új Puskás Arénában, ahol majd felcsendülhetnek a legnagyobb slágereink, és mi együtt a közönséggel, a rajongókkal sírva-nevetve zárjuk le életünk legcsodálatosabb időszakát…