2022.05.21
Konstantin
Kezdőlap Címlap Rejtély, hová tűnt Szilágyi István özvegye, Jolika néni pénze, ki és miből...

Rejtély, hová tűnt Szilágyi István özvegye, Jolika néni pénze, ki és miből temeti őt el?

Vajon mi lett a sorsa annak a 262 ezer forint, amit ősszel gyűjtöttek Jolika néni emlékkiállításán?

A szobrászművész december óta kórházban volt, pár hete szállították fel Ózdról egy budapesti kjlinikára, ahol örökre elaludt. Jolika néninél korábban tüdőrákot diagnosztizáltak, állapota pedig gyorsan romlott. Rokonai összetörtek a hír hallatán, ám még a gyászuk sem lehet békés – írta a Blikk.

– Nagyon megrendített minket Jolika néni halála – mesélte a bulvárlapnak az özvegy volt menye, Klaudia. – A fiammal, Nándival együtt gyászolunk, de felháborító és érthetetlen, hogy még most is minket támad és kér számon, belőlünk próbál bűnbakot faragni a nyilvánosság előtt az a férfi, aki a segítő szerepében tetszeleg. Így is feldolgozhatatlan a gyász, de ennek a férfinak köszönhetően most is médiacirkusz lett a tragédiából, ami méltatlan és fájó a hozzátartozóknak.

Az özvegy testvére, Sarolta azt szeretné tudni mi lett azzal a 262 ezer forinttal, amely tavaly ősszel gyűlt össze részint adományokból, részint egy fővárosi bevásárlóközpont felajánlásából Szilágyi emlékkiállításán. Sarolta ugyanis állítja, amikor otthona lakhatatlanná válása után Jolika hozzá költözött, mindössze néhány tízezer forint volt a pénztárcájában. Holott, az a közel 300 ezer forint most fedezné a hamvasztás költségeit.