KezdőlapBelföldPünkösdi nyarunk lesz a hosszú hétvégén

Pünkösdi nyarunk lesz a hosszú hétvégén

Sok napsütésben, még éppen 30 fok alatti hőmérsékletben lesz részünk helyenként záporokkal, zivatarokkal.

Pénteken változóan felhős időre lehet számítani, hosszabb-rövidebb napsütéssel, helyenként – főleg az ország keleti, délkeleti felén – előfordulhat zápor, zivatar. Sok helyütt megerősödik az északi, északkeleti szél, a minimum-hőmérséklet 10, 16, a csúcsérték 22, 28 fok között alakul – a Kiderül.hu előrejelzése szerint.

Szombaton aztán jobbára derült vagy gyengén gomolyfelhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél, hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 20, 25 fokot mérhetünk.

Vasárnap napos időben lehet részünk gomolyfelhőkkel, inkább csak délkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödhet, a hajnali 5, 13 fokról 21 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn napos idő várható gomolyfelhőkkel, helyenként zápor, zivatar is lehet. Szélerősödés csak zivatar térségében lehet, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.