2022.08.15
Mária
Kezdőlap Bűnügy Pszichiátriáról szabadult anyagyilkos vert rendőröket Szentmártonkátán

Pszichiátriáról szabadult anyagyilkos vert rendőröket Szentmártonkátán

Szinte nem volt olyan hét, hogy ne kellett volna rendőrt és mentőt hívni a bekattant, 100 kilós, kung fu harcművész miatt, aki éveken át terrorizálta a szüleit.

“A fiam ezzel a téglával dobálta a rendőröket” – mutatja Juhász András Fotók: Indirekt

A férfi a múlt hétfőn félholtra verte az édesanyját, aki kórházba került és pénteken meghalt. Szombaton pedig a saját apjának esett neki, kirugdosta őt a házból, majd a vele szemben intézkedő rendőrnek eltörte az orrát, a társát pedig vascsővel úgy mellkason verte , hogy alig kapott levegőt.

– Sose felejtem el azt a hétfőt, hazaérve láttam, hogy a feleségem a földön fekszik, a szeme feldagadt. Azt mondta, a fiunk verte össze – mesélte a történteket a Blikknek az apa. – Zsuzsika állapota a kórházban sem javult, mondtam Bandikának, haldoklik az édesanyja, jöjjön be velem hozzá, lehet, utoljára látja. Azt felelte, nem jön, de hozzak neki sós mogyorót. Másnap a főorvos értesített, hogy a feleségem meghalt, de Bandikát nem érdekelte, ahogy az sem, hogy megölte az édesanyját.

A fiú szombaton minden ok nélkül az apjának esett. Kilökdöste őt a házból, amikor megpróbált felállni, Bandi össze-vissza rugdosta. Amikor a rendőrök és a mentők kiérkeztek, Bandi elbújt a sufniba. Előbb téglával dobálta őket, majd a colos rendőrt három másodperc alatt elintézte úgy, hogy dőlt belőle a vér. Utána a másik egyenruhásra támadt, aki a könnygázzal megfékezte, majd nagy nehezen megbilincselte. Kiderült, a fiút pár éve az édesanyja hozta ki a ceglédi pszichiátriáról. Ugyanis a gyerek hosszú ideje egy másik világban élt. A kert végi – fűtés, világítás – nélküli sufniban lakott, naphosszat meztelenül járkált a kertben, semmilyen gyógyszert nem vett be.

“Agresszív volt a Bandika, de attól még nem készültünk mi a halálunkra. A feleségemmel 42 évig voltunk házasok, most azt se tudom, miből temetem el, hogy adom meg neki a végtisztességet? Építkezésen dolgozom, csupán 40 ezer forintom van a fizetésig” – sírta el magát az apa. A Blikk információja szerint a sérült rendőrök közül az egyik nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést, a társa pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.