2020.11.25
Katalin
Kezdőlap Címlap Presser Gábor megható sorokkal búcsúzik az Omega gitárosától

Presser Gábor megható sorokkal búcsúzik az Omega gitárosától

Presser Gábor megható sorokkal búcsúzik Mihály Tamástól közösségi oldalán.

Ahogy a Blikk is megírta, Benkő László halálhíre után újabb szomorú közleménnyel jelentkezett az Omega: elhunyt Mihály Tamás, a zenekar egykori basszusgitárosa. Az együttes énekese, Kóbor János nyilatkozata szerint a zenész ugyanabban a betegségben szenvedett, mint Benkő.

“Úgy éreztem, nem lehet, hogy Laci után pár nappal ez történik. Sajnos ugyanaz volt a baj, mint Lacinál, vagyis tüdőrák, de Misi erről nem nagyon akart beszélni. Tudtunk róla, hogy egyirányú az utca, de hát mindegyikünk abban van. De hogy ilyen gyorsan, Laci halála után pár nappal, azt nagyon nehéz feldolgozni” – fogalmazott Kóbor.

Mihály Tamás halálhíre az egész országot megrázta. Presser Gábor egy videófelvételt tett közzé a Facebook-oldalán, melyhez szívszorító gondolatokat csatolva búcsúzik zenésztársától, akit nem csak kollégájának, hanem a barátjának is tartott.

“Ma elment Mihály Tamás, a Misi, a barátom és a pályatársam.

1967-ben ő vitt engem az Omegába, ő “lökött erre a pályára”. Elképesztő jó zenész volt, fölényesen tudta a dolgát, de jobb szeretett hátul állni.

2009-ben – életem első Aréna-koncertjén – a vendégem volt, “négykezeseztünk” kicsit. Minden fontos koncertemre eljött Julival, s aztán vagy szóban, vagy levélben elmondta, mit is hallott.

Ha valaki véleménye fontos volt nekem, hát az Misi volt.

Amit ebben a műfajban tudni lehet, azt ő tudta. A 2011-es “Last Minute” lemezét tanítani kellene, a könyve, a “Basszus! Omega!” nagyszerű.

2018-ban az “1507”-es koncertjeimen őt kértem fel zenei rendezőnek. Csodálatosan dolgozott. Minden fellépő imádta a tudását, a humorát, őt magát, mindenestől. Pedig hetven ember volt a csapatban.

Ma egy hete voltam Misiéknél, vittem a könyvemet, aznap kaptam meg a tiszteletpéldányokat. Azt mondta, nincs túl jól, de ő nem adja fel, ő reménykedik.

Nagyon szerettem. Mint mindenki, aki ismerte” – olvasható Presser Gábor oldalán.

Indirekt/Blikk