2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Ötvenéves lett Michael Corleone „lánya”

Ötvenéves lett Michael Corleone „lánya”

Ma ünnepeli 50. születésnapját a híres Coppola família színésznő és filmrendező lánya, Sofia Coppola, aki Michael Corleone lányát alakított A keresztapa III.-ban.

Sofia Coppola nemcsak a rendezőlegenda Francis Ford Coppola lánya, de többek között Nicolas Cage és Jason Schwartzman is az unokatestvére, a nemrég 75. születésnapját ünneplő Talia Shire pedig a nagynénje, de még a nagypapája, Carmine Coppola is Oscar-díjas zeneszerző volt.

Valószínűleg kevesen tudják róla, hogy A keresztapa mindhárom részében szerepelt. Az első részben még csecsemőként látható a filmvégi keresztelős nagyjelenetben. A második epizódban bevándorló kislányként statisztált, a harmadik filmben viszont már nagyon fontos szerepet kapott, noha ezt egyáltalán nem tervezte. Michael Corleone lányát és örökösét ugyanis eredetileg Winona Ryder játszotta volna, de ő közvetlenül a forgatás előtt idegösszeroppanást kapott, és Francis Ford Coppola a lányát kérte meg, hogy ugorjon be erre a filmtörténeti szerepre. De játszott az egyik Star Wars-filmben is. A Baljós árnyakban Sofia Coppola alakította Amidala királynő egyik udvarhölgyét.

Igazából sosem akart színésznő lenni. Hiába a híres família és a sok nevezetes filmszerep, Sofia Coppolát mindig is jobban izgatta a kamerák mögötti alkotómunka, ezért aztán inkább a filmrendezői karriert választotta. Már az Öngyilkos szüzek című debütáló rendezésével is széles körű elismerést váltott ki, amikor pedig az Elveszett jelentést is elkészítette, már senki sem csak Francis Ford Coppola lányaként beszélt róla.

Az 50. születésnapját ünneplő Sofia szereti a nagyon kreatív pasikat. Egy ideig Quentin Tarantinóval élt párkapcsolatban, az első férje pedig a fantasztikus fantáziájáról közismert rendező, Spike Jonze (Egy makulátlan elme örök ragyogása, A John Malkovich menet) volt. 2011 óta a Phoenix együttes francia énekese, Thomas Mars a férje, két gyerekük született.

Indirekt/Life.hu