KezdőlapBűnügyÖt napig bírta: elkapták a fekete-erdei Rambót

Öt napig bírta: elkapták a fekete-erdei Rambót

Sikerült letartóztatni a férfit, aki 4 rendőrt fegyverezett le, azóta pedig egy erdőben bujkált.

Véget ért az az ötnapos hajtóvadászat, amelyet több száz rendőr mozgósításával indítottak egy 31 éves férfi után a németországi Fekete-erdőben.

Yves Etienne Rausch még múlt vasárnap került összetűzésbe a rendőrökkel Oppenau környékén, amikor egy bejelentés nyomán megjelentek a német férfi által jogtalanul elfoglalt kunyhóban. Eleinte együttműködő volt, majd mikor meg akarták motozni, egyikükre rátámadt, pisztolyt szorított a homlokához, és azt követelte a másik három rendőrtől, hogy adják át fegyvereiket. Rausch ezt követően a fegyverekkel együtt eltűnt az erdőben.

Az akcióban összesen 2530-an vettek részt, öt napon át kereste a férfit több száz rendőr hőkamerák, kutyák és helikopter segítségével, a hajtóvadászatba beszálltak a mentők és a katasztrófavédelem is. Rausch annyi előnnyel rendelkezett, hogy évek óta az erdőben élt, így nagyon jól ismerte az egyébként veszélyes terepet.

Végül pénteken jelentette be a rendőrség, hogy sikerült kézre keríteni a férfit, aki egy bokorban rejtőzött és már várta a rendőröket. Rausch a földön ült, előtte feküdt a négy fegyver, ölében pedig baltája pihent.

Indirekt/szeretlekmagyarorszag.hu