2021.06.15
Jolán, Vid
Kezdőlap Címlap Oszvald Marikát Párizsba röpítette a nagykanizsai festőművész

Oszvald Marikát Párizsba röpítette a nagykanizsai festőművész

A 69 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő-operetténekes Nagykanizsára látogatott, de Vig Attila festőművész képeit látva Párizsban érezte magát.

– Nemrég kimozdultam itthonról, a kollégám, Peller Karcsi vett rá, hogy nézzem meg Víg Attila nagykanizsai festőművész párizsi képeiből nyílt rendhagyó kiállítását – mesélte a Blikknek a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő-operetténekes. – Imádom Párizst, sok szép emlékem van róla, három hétig magyarul és németül játszottam az Opera Comediben a Cirkuszhercegnőt. Ráadásul a darab a Figaroban remek kritikát kapott, naná, hogy elmentem a kanizsai kiállításra. A művésznőt ráadásul maga az alkotó, Víg Attila vezette körbe a tárlaton. A festőművész egy papírlapból összetekert kukkert nyomott a kezébe, hogy azon keresztül nézze az alkotásait, vendége csak ámuldozott, mert olyan részleteket is felfedezett a vásznon, ami addig fel sem tűnt neki. Annyira rabul ejtették a képek, hogy alig lehetett őt elráncigálni előlük. Oszvald Marika nem is titkolja, nagy tisztelője lett a nagykanizsai festőművésznek, alig várja, hogy megnézze a kiállítás teljes anyagát valamelyik művelődési házban is.

A színésznő a Blikknek elárulta: nagyon várja már a teljes nyitást, reméli, a nyáron visszakapja a régi életét, de ő attól sem riadna vissza, ha fizikai munkát kellene vállalnia, ha azzal másokon is tud segíteni, esetleg szakácsnőként, kertészként vagy bejárónőként.

– Szerencsére időben gondoskodtam róla, ha bármi baj történne, mindig legyen annyi félretett pénzem, hogy ne kelljen kegyelemkenyéren élnem. A lányomon kívül a barátok is meglátogatnak, de trécselés közben csak másfél méterre ülünk le egymástól. Pécsi Ildivel is jóban voltunk, ott van az asztalon az a virág, amit tőle kaptam. Ha ránézek, arra emlékeztet, milyen nagyokat nevettünk együtt.