2022.01.29
Adél
Kezdőlap Bűnügy Óriást fogtak a NAV kommandósai, két bilincs kellett rá – videó

Óriást fogtak a NAV kommandósai, két bilincs kellett rá – videó

Úgy tűnik, ráálltak az őrzés-védelemmel foglalkozó céghálózatokra a NAV-nál, most megint egy egymilliárdos költségvetési károkozás miatt volt kőkemény rajtaütés, NAV-kommandósokkal, TEK-esekkel, és mindennel, ami ilyenkor kell. Akkora embert fogtak a NAV kommandósai, hogy két bilincs kellett rá. Elképesztő luxusban élt az őrző-védő maffia tagja.

A hatóság emberei felkészülten érkeztek a biztonságiőr-maffia vezéreinek luxusházaiba. Nem véletlen, az egyikük például akkora volt, hogy két bilinccsel tudták csak hátrakötni a kezét. A rajtaütésről készült videón látszik, hogy nem éltek szerény körülmények között, egyiküknek a garázsában olyan autógyűjtemény volt, aminek az árát más egy életen át nem tudja összeszedni, megközelítőleg sem. Jó biznisz tehát az őrködés – nyilván nem a sima bizonsági őröknek, ők sajnos, mint tudjuk, nem keresnek kiemelkedően, sokszor be sincsenek jelentve, járulékokat sem fizetnek utánuk. Talán épp azért, hogy telljen Ferrarira a főnököknek, akikről aztán néha kiderül, hogy adót sem fizettek, mint például jelen esetben.

De ott van a múltkori ügy is, Tóth Csaba ügye, aki a rendszerint stadionokat biztosító legények vezéreként eshetett ki a pikszisből, miután nemrég őt vitték el bilincsben, rajta is sok pénzt keresnek a hatóság emberei.

A mostani esetről a NAV Facebook-oldalán a következőt írták: „Csaknem egymilliárdos kárt okozott a költségvetésnek az az őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezet, melynek tagjait munkatársaink fogtak el a közelmúltban. A bűnbandától luxusautókat, ingatlanokat, jelentős bankszámlavagyont és rengeteg készpénzt foglalt a NAV, de csőre töltött éles lőfegyverek is előkerültek a kutatásokon. Az Online Számla rendszer adataiból kiderült: a vagyonvédelemi szolgáltatást nyújtó bűnszervezet fizetendő áfáját úgy csökkentette, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át. Ezzel a módszerrel egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek, amellett, hogy a piacon is kedvezőbb helyzetbe került versenytársaival szemben. Az akcióban a budapesti nyomozók munkáját járőrök, revizorok, IT-szakemberek, a MERKUR bevetési egység és a Terrorelhárítási Központ is segítette: az összesen mintegy 200 résztvevő 105 helyszínen kutatott. A nyomozók egy 76 millió forint értékű Ferrarit, muzeális jellegű autókat és egy kishajót is lefoglaltak, valamint nagyjából 120 milliós bankszámlavagyont és 170 millió forint értékben hat ingatlant zároltak. A rengeteg lefoglalt készpénz egy része befalazott, rejtett páncélszekrényekből került elő a cégháló titkos irodáiból. A nyomozók 16 személyt gyanúsítottként hallgattak ki, a bíróság a bűnbanda négy irányítójának letartóztatását már el is rendelte. Ha bűnösségük bebizonyosodik, akár 20 év börtönt is kaphatnak.”

Indirekt/Blikk