KezdőlapCímlapÓriási botrány! Lehúzhatja a rolót az OnlyFans? 

Óriási botrány! Lehúzhatja a rolót az OnlyFans? 

A közelmúltban több esetet is dokumentáltak, miszerint kiskorúakról készült szexuális tartalmak kerültek fel az oldalra.

Az OnlyFans a platform biztonságosságával reklámozza magát, azonban egy friss vizsgálat rávilágított arra, hogy számos esetben kiskorúakról készült szexuális tartalmak jelentek meg az oldalon, ami megkérdőjelezheti a cég állításait és számos problémát vethet fel a platform gyermekvédelmi intézkedéseinek hatékonyságával kapcsolatban – számolt be róla a Reuters.

Az említett tartalmak egyes esetekben hónapokig, sőt, több mint egy évig is elérhetőek maradtak az OnlyFans-en, ami aláássa a platform biztonságosságával kapcsolatos állításokat. Egyre több az aggasztó eset: előfordult már például, hogy gyermekpornográfiai anyagok is megjelentek az oldalon, amelyek között voltak olyan videók, amelyeken felnőttek bántalmaznak kiskorúakat.

A Reuters által dokumentált panaszok szerint az OnlyFans-en több mint 200 olyan explicit videót és képet találtak, amelyeken gyerekek szerepelnek. Ezeket az eseteket nem csak Amerikából, hanem más országokból is regisztrálták. Az érintett családok és az áldozatok szenvedése mellett ezek a visszaélések komoly jogi és etikai kérdéseket vetnek fel az OnlyFans működésével kapcsolatban.

Az OnlyFans az eseményekre reagálva hangsúlyozta, hogy megtett bizonyos biztonsági intézkedéseket, illetve azt is kiemelte, hogy a vállalat minden gyanús tevékenységet önként jelent a hatóságoknak – azonban a Reuters által feltárt esetek arra utalnak, hogy ezek az intézkedések nem bizonyulnak minden esetben elégségesnek.

A problémák kezelésére irányuló erőfeszítéseket tovább bonyolítják a jelenlegi állapotukban az online platformok felelősségét korlátozó amerikai jogszabályok. Bár vannak javaslatok a törvények szigorítására annak érdekében, hogy hatékonyabban védelmezzék a gyerekeket az online térben, ezek még mindig váratnak magukra.

Indirekt/Pénzcentrum