KezdőlapBelföldOrbán Viktor: tűrhetetlen, ami a légiközlekedésben zajlik

Orbán Viktor: tűrhetetlen, ami a légiközlekedésben zajlik

Úgy fogalmazott: nem arról van szó, hogy jól szervezik-e a légiközlekedést vagy sem, hanem arról, hogy az emberség minimuma is hiányzik.

Amit most a légiközlekedésben látunk, az a tűrhetetlen kategória, azon nem lehet nem felháborodni – mondta a légiközlekedésben tapasztalható fennakadásokról a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Orbán Viktor úgy fogalmazott: nem arról van szó, hogy jól szervezik-e a légiközlekedést vagy sem, hanem arról, hogy az emberség minimuma is hiányzik.

Hangsúlyozta, hogy a repülőtér legtöbb utasa egész évben dolgozott, a félretett pénzéből el akar menni nyaralni, a legtöbben ezt komoly erőfeszítéssel hozzák össze, a legtöbb magyar család számára az év egyik fontos eseménye. Semmilyen emberséget nem mutatnak a reptéren, a légiközlekedésben, amikor nem mondják meg, mi a helyzet, amikor óriási késések vannak – tette hozzá.

A kormányfő leszögezte, hogy sokkal több megértést és emberséget várnak azoktól, akik ott a magyar emberekkel vagy a turistákkal találkoznak. Nyomatékosította, hogy vannak elvárások, amiket a kormány támaszt és a minisztereket felszólította, hogy ezeknek szerezzenek érvényt.