KezdőlapBelföldOrbán Viktor: „Továbbra sem küldünk fegyvert Ukrajnába”

Orbán Viktor: „Továbbra sem küldünk fegyvert Ukrajnába”

A miniszterelnök hozzátette, az Ukrajnának jóváhagyott 50 milliárd euró nem fegyverekre megy, hanem az ukrán állam működésére.

Sikerként értékelte a csütörtöki, az európai uniós csúcson folytatott tárgyalásait Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette: Magyarország továbbra sem küld fegyvert Ukrajnába, ahhoz járult hozzá, hogy a csődbe jutott ukrán állam ne omoljon össze.

Orbán Viktor az orosz-ukrán háború kapcsán kulcskérdésnek nevezte a békét, de azt mondta, „ebben nem állunk jól, merthogy Brüsszel a háború lázában ég”, az európai vezetők háborús logika mentén érvelnek. „Magyarország szerint Brüsszelben mindennek a béke körül kellene forognia és arra kellene törekedni, hogy minél hamarabb tűzszünet legyen és utána béketárgyalások” – jelentette ki a kormányfő.

Hozzátette: a csütörtökön Ukrajnának jóváhagyott 50 milliárd euró nem fegyverekre megy, hanem az ukrán állam működésére. Orbán Viktor azt mondta, sikerült megakadályozni Brüsszelben, hogy Magyarország pénzét elvegyék és elküldjék Ukrajnába.