2021.01.18
Piroska
Kezdőlap Címlap Okos fiúk a Celticnél: Dubajban edzőtáboroztak, azonnal karanténba is kerültek a koronavírus...

Okos fiúk a Celticnél: Dubajban edzőtáboroztak, azonnal karanténba is kerültek a koronavírus miatt

Már az is elég komoly negatív visszhangot váltott ki a közvéleményben, hogy a Celtic labdarúgói a jelenlegi, koronavírusos helyzetben Dubajt választotta a múlt héten edzéseik helyszínéül.

Azon pedig nem a szurkolók, de mindenki megdöbbent, hogy 13 játékos és hárman az edzői stábból karanténba kerültek.

Erősen tartalékos csapattal állt ki hétfő este a Hibernian elleni bajnoki meccsre a Celtic labdarúgócsapata. Végül 1-1 lett a végeredmény, így glasgow-i zöld-fehérek hátránya (a vesztett pontok tekintetében) tovább nőtt a listavezető Rangersszel szemben.

A Celtic kerete hat napot töltött az Egyesült Arab Emírségekben, ahol olyan képek jelentek meg a csapatról, amelyek azt mutatták, hogy nem nagyon tartják be a járványügyi szabályokat. Végül Dubajból visszatérve az egyik játékosnál, a négy hónapra lesérült Cristopher Juliennél kimutatták a koronavírust. Így a keret 13 játékosa, a menedzser, Neil Lennon, valamint két segítője is karanténba került. Ők a tv-ben követték a hétfő esti bajnokit.

A skót miniszter, Nicola Sturgeon megkérdőjelezte, hogy a Celtic kerete betartja-e a távolságtartás szabályait. Ahogy a Dailymail idézi a politikust: „Az élsportnak vannak kiváltságai, de ezekkel a jogosultságokkal nem lehet visszaélni. Remélem, a Celticnél komolyan elgondolkodnak a történtekről.”

A Celtic a közleményében kiemeli: hiába volt a csapat minden tagjának – egy kivétellel – negatív a teszteredménye, a hatósági szabályozások miatt a szoros kapcsolattartóknak, azaz 13 játékosnak és három stábtag karanténba kellett vonulnia.

„Nyilvánvaló, hogy hatalmas csalódást okoztunk. Ennek ellenére fontos kiemelnünk, hogy a csak repülés és a taktikai értekezletek során voltak olyan kontaktusok, amiket a kritikusaink megemlítenek. Ezeken kívül végig betartottuk mindazokat a protokollokat, amit a törvény, illetve az UEFA előír számunkra.”

A skót labdarúgáshoz tartozó hír még, hogy a skót szövetség hétfőn – az első és a másodosztályú bajnokságot leszámítva – az összes skóciai futballtornát beszüntette.

Indirekt/Blikk