2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Ők most a legkeresettebb bűnözők Magyarországon

Ők most a legkeresettebb bűnözők Magyarországon

Milliós vérdíj is van a fejükön, nagyon veszélyesek.

Jelenleg több mint 160 bűnelkövető ellen van érvényben díjkitűzés, azaz pénzt adnak a hatóságok azoknak, akik érdemi információval tudnak szolgálni a hollétükről. A top 50-es körözési listán szereplő bűnözők között akad olyan, akire 2 milliós nyomravezetői díjat tűztek ki.

Értelemszerűen a veszélyes elemek közül nem mindenki fért fel a hatóságok 50-es körözési toplistájára. Ugyanis a listát a rendőr-főkapitányságok, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szakmai irányítást ellátó szervezeti elemeinek javaslata alapján állítják össze. 

Mint kiderült, jelenleg 6 olyan szökésben lévő bűnöző ellen van érvényben valamilyen díjkitűzés, aki a legkeresettebbek listáján is szerepel:

  • Bartos Nándor az embercsempészés miatt kiszabott szabadságvesztésének letöltét nem kezdte meg, első körben bruttó 500 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki az ügyében, ezt később a Bács-Kiskun megyei főkapitányság bruttó 2 millió forintra emelte, jelenleg ez van érvényben.
  • Fodor Szilárdot is azért körözik, mert nem kezdte meg szabadságvesztését, emellett kétrendbeli költségvetési csalás és egyrendbeli sikkasztás van a számláján, aki segít a nyomára bukkanni, az bruttó 300 ezer forintot kap a hatóságoktól.
  • Géczi Péter szintén nem kezdete meg letöltendő szabadságvesztését, emellett 3 rendbeli lopás és egyrendbeli kifosztás miatt körözik. A nyomravezetőnek bruttó 100 ezer forint jutalmat ajánlottak fel.
  • Nemes Gyula úgyszintén elmenekült a letöltendő szabadásgvesztés elől, amelyet költségvetési csalás miatt szabtak ki rá, esetében bruttó 100 ezer forint jár a nyomravezetőnek.
  • Takács Attila Zoltán ügyében bruttó 300 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki, ő sem kezdte meg letöltendő szabadságvesztését, amit lopás, kábítószerrel való visszaélés és garázdaság miatt szabtak ki rá.
  • Török Zsoltot többrendbeli csalás és költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt körözik. A nyomravezető jutalma bruttó 200 ezer forint.