KezdőlapBűnügyNők a célkeresztben! Döbbenetes gyilkosságsorozat Ausztriában

Nők a célkeresztben! Döbbenetes gyilkosságsorozat Ausztriában

Az elmúlt hét végén Bécsben öt nőt gyilkoltak meg, hármat közülük egy bordélyházban, további két áldozatot, egy édesanyát és lányát egy bécsi lakásban találtak holtan, míg tegnap pedig egy hatodik női áldozatra bukkantak az alsó-ausztriai Traisenben.

Ami az első három áldozatot illeti, a brutális gyilkosság az osztrák főváros XX. kerületében, Bécs egyik legszegényebb részében történt. Mindhárom holtestét ott találták meg, halálukat késszúrás okozta. A hatóságok közlése szerint nem sokkal később az Asia Studió nevet viselő bordélyház közelében letartóztattak egy 27 éves férfit, akinél az APA osztrák hírügynökség beszámolója szerint meg is találták gyilkossághoz használt kést.

A legfrissebb értesülések szerint a gyilkosságot egy afgán menedékkérő követtel el, aki beismerte bűnösségét. A három női áldozat az ORF közszolgálati médium szerint kínai volt, és nagy valószínűséggel köztük van a bordélyház üzemeltetője is. Az elkövető valóságos vérfürdőt követhetett el, de a hatóságok sem alkohol-, sem kábítószer általi befolyásoltságot nem találtak nála.

Ugyancsak Bécsben és szintén múlt pénteken egy bécsi lakásban egy anyát és 13 éves lányát találták holtan. Az osztrák hírügynökség szerint megfojthatták őket, a hatóságok a férjet vagy az apát gyanúsítják. A hatodik gyilkosság nem Bécsben, hanem az alsó-ausztriai Traisenben történt, a rendőrség szerint hétfő reggel.

Az ORF értesülése szerint családi dráma történt, egy 93 éves férfi állítólag lőfegyverrel megölte 84 éves beteg feleségét. A gyanúsított osztrák állampolgár, aki ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg, és súlyos állapotban kórházba szállították.