2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Címlap Nincs ok aggodalomra, nálunk is lesz foci Eb

Nincs ok aggodalomra, nálunk is lesz foci Eb

A korábbi pletykákkal ellentétben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem tervezi, hogy a nyári Eb-t – amelynek társrendezője hazánk is – Angliába vigye.

Az Euro 2020 honlapjának legutóbbi bejegyzése arra emlékeztet, hogy már kevesebb mint száz nap van hátra az idei futball Európa-bajnokságig. A koronavírus-járvány miatt tavaly egy évvel elhalasztott tornának Budapest lesz az egyik házigazdája, s ami még ennél is lényegesebb, hogy a magyar válogatott is résztvevő. A COVID-19 azonban most még ugyanúgy tombol, mint egy éve, ezért felmerült, hogy egy országnak, nézők nélkül kellene rendeznie az Eb-t. A jólértesült nyugati média már azt is tudni vélte, hogy Anglia lesz a házigazda. Korábban az AP amerikai hírügynökség arról írt, persze meg nem nevezett forrásra hivatkozva, hogy Bilbaóban, Dublinban és Glasgow-ban az érvényben lévő rendelkezések alapján nem garantált a nézők jelenléte, ezért ez a három város kikerülhet a rendezők közül.

Az UEFA azonban – a dpa német hírügynökség kérdésére tegnap azt felelte – nem tervezi, hogy a kijelölt helyszíneken változtasson. Ugyanakkor arról, hogy a szurkolókat milyen arányban engedik majd be a stadionokba, várhatóan április elején születik döntés. Az Európa-bajnokság a terveknek megfelelően június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában – Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban – rendezik. Szalai Ádámék Münchenben mérkőznek a németekkel, s a Puskás Arénában fogadják majd Portugáliát és Franciaországot.

Kiss B. László