2024.03.01
Albin
Kezdőlap Bűnügy Nincs kegyelem! Madagaszkáron kasztrálni fogják a gyermekerőszakolókat

Nincs kegyelem! Madagaszkáron kasztrálni fogják a gyermekerőszakolókat

A kasztráció mellékbüntetésként szerepelne az ötéves börtön mellett.

Madagaszkáron kasztrálni fogják az elítélt gyermekerőszakolókat egy új törvény értelmében. A szigetország parlamentjének felsőháza szerdán szavazta meg az erre vonatkozó törvénytervezetet, az alsóház már korábban jóváhagyta. Mielőtt azonban Andry Rajoelina elnök aláírhatná a fiatalkorúak elítélt megerőszakolóinak műtéti vagy vegyi kasztrációjáról szóló törvényt, még az ország alkotmánybíróságának is jóvá kell hagynia.

A kasztráció mellékbüntetésként szerepelne a gyermekek sérelmére elkövetett nemi erőszak ötéves büntetési tétele mellett. A törvényjavaslat szerint a 13 évesnél fiatalabb gyermekek sérelmére elkövetett ilyen bűncselekményekért elítélteket műtéti, a 13 évesnél idősebb fiatalok esetében pedig vegyi kasztrációnak vetnék alá.

Landy Mbolatiana Randriamanantenasoa igazságügyi miniszter pénteken közölte: így próbálják megfékezni a gyermekmolesztálások és a gyermekek elleni erőszak terjedését.

Jogvédő szervezetek viszont „kegyetlennek, embertelennek és megalázónak” nevezték a tervezett intézkedéseket. Mint mondták, egy ilyen büntetés sérti az emberi jogokat és a kínzás, illetve bántalmazás ellen hozott madagaszkári törvényeket is.

Indirekt/rtl.hu