2021.06.17
Laura, Alida
Kezdőlap Címlap Nem történt helycsere a dobogón az NB I. utolsó fordulójában

Nem történt helycsere a dobogón az NB I. utolsó fordulójában

Vasárnap véget ért a labdarúgó OTP Bank Liga. A Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár is győzött az NB I. 33., utolsó fordulójában, így előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen zárt.

Fotó: MTI

A bajnok (FTC) és a kiesők (Diósgyőr, Budafok) kiléte már korábban kiderült, az utolsó forduló kérdése már csak az volt, hogy három csapat közül melyik kettő végez a dobogón. Végül nem történt változás, a Puskás Akadémiáé lett az ezüstérem, a MOL Fehérváré a bronz. Gólgazdag volt az utolsó játéknap az OTP Bank Ligában, a vasárnapi három meccsen tizenöt gól született. Az ezüstérmes Puskás Akadémia FC 5–0-ra ütötte ki az utolsó helyen záró Budafokot. A bronzérmes MOL Fehérvár FC 4–0-ra győzött a már korábban kieső Diósgyőri VTK otthonában, míg a negyedik Paksi FC 5–1-re kikapott Kisvárdán.

A Bajnokok Ligája-selejtezőjében a Fradi, a Konferencia Liga-selejtezőjében a PAFC és a Fehérvár mellett a Magyar Kupa győztese, az Újpest indul.

Az NB I. utolsó fordulójának további eredményei: Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 1-2, Újpest FC-Zalaegerszegi TE FC 5-4, Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 5-1.

Kiss B. László