KezdőlapCímlapNem jelenti fel, és kártérítést sem kér támadójától Robert Fico

Nem jelenti fel, és kártérítést sem kér támadójától Robert Fico

Először szólalt meg merénylete óta a szlovák kormányfő azóta, hogy egy férfi meglőtte a nyílt utcán.

Megbocsát támadójának, mert úgy érzi, neki kell megtennie az első lépést – ezt mondta egy videoüzenetben Robert Fico szlovák miniszterelnök, akinek ez volt az első nyilvános szereplése azóta, hogy pár hete meglőtték.

A szlovák politikus hozzátette még, hogy az ellenzék aktivistája volt az az ember, aki merényletet követett el ellene. Emellett köszönetet mondott az orvosoknak azért a műtétért, amivel megmentették az életét a támadás után. Elárulta azt is, hogy immár Pozsonyban, a Szent Mihály Kórházban lábadozik.

Fico a videoban elmondta: szerinte a tomboló gyűlölet miatt lőtt rá a támadója, de ő maga nem tesz ellene jogi lépéseket.

„Nem érzek gyűlöletet az iránt az idegen iránt, aki meglőtt engem. Nem teszek jogi lépéseket ellene és nem kérek kártérítést. Megbocsátok neki és hagyom, hogy maga dolgozza fel, mit miért tett. Ő csak egy hírvivője annak az ördögi politikai gyűlöletnek, amelyet a sikertelen és frusztrált ellenzék alakított ki Szlovákiában mára kezelhetetlen mértékben” – fogalmazott Robert Fico.