A kávés vállalat Oleato névre keresztelt innovációjához hozzáadtak egy kanál hidegen sajtolt extra szűz olívaolajat.
Úgy reklámozta a Starbucks az új csodakávéját, az Oleatót, mint váratlan találkozásból született innovációt, ami bársonyosan sima, enyhén édes, és izgalmas. Ebből az izgalom biztosra vehető, ugyanis a termék egészen prózai reakciót váltott ki az emberekből, egyes vásárlók ugyanis arról számoltak be, hogy a csodakávé elfogyasztása után azonnal megrohamozták a toalettet a hirtelen jött hasmenés miatt.
„A magas zsírtartalmú ételek vagy italok mellé fogyasztott kávé hashajtó hatású, és görcsöket okozhat. Egy olajjal megspékelt kávés ital pedig akár 34 gramm zsírt is tartalmazhat” – magyarázta Erin Palinski-Wade táplálkozási szakértő az Oleato kellemetlen hatásait kommentálva.