2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Ne felejtsd el! Hétfő éjfélig lehet beadni az szja-bevallásokat

Ne felejtsd el! Hétfő éjfélig lehet beadni az szja-bevallásokat

Holnapig lehet átnézni, kiegészíteni, módosítani, vagy elfogadni az adóhivatal által készített szja-bevallási tervezetet.

Nagyon fontos dátum érkezik el május 22-én, ugyanis hétfőn éjfélkor jár le a személyi jövedelemadó bevallási határideje. Eddig több mint 2,3 millióan nézték meg a tervezetüket – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek. A leadási határidő azokra is vonatkozik, akik nem rendelkeznek elektronikus tárhellyel.

A civil szervezeteknek, a vallási közösségeknek és a Nemzeti Tehetség Programnak felajánlható 1+1 százalékokról szóló rendelkező nyilatkozat is a NAV eSZJA-felületén adható be legegyszerűbben hétfő éjfélig.

Holnap éjfélig lehet átnézni, kiegészíteni, módosítani, vagy elfogadni az adóhivatal által készített szja-bevallási tervezetet. Az adózó, aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – kivéve az áfás magánszemélyeket, az egyéni vállalkozókat, és az őstermelőket – annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.