KezdőlapCímlapNe csináld utána! A 70 éves Hegedűs D. Géza meghökkentő szokással indítja...

Ne csináld utána! A 70 éves Hegedűs D. Géza meghökkentő szokással indítja a napot

A népszerű művész egyébként egészséges életet él, és egyszerre 13 produkcióban játszik.

Elképesztő energia és vitalitás jellemzi Hegedűs D. Gézát, aki szerint az, hogy jelenleg is tizenhárom különböző szerepet alakít a színpadon, csak örömöt, a boldogságot ad neki, hiszen minden egyes karakter más-más világba kalauzolja és minden egyes szerepe egy hatalmas utazás. De nem csak ez tartja őt 70 évesen is fiatalon.

„Egyfelől imádom a természetet, rengeteget kirándulok és nagyon szeretek kerékpározni, ezért külön öröm számomra, hogy itt a tavasz és újra űzhetem ezt a sportot a szabadban, nagyjából húsz-huszonöt kilométereket szoktam tekerni.

Továbbá az úszás is közel áll a szívemhez, ha tehetem, minden reggel eljárok az uszodába, ahova bérletem is van. Ám azt gondolom, hogy elsősorban az életszeretet és a pozitív gondolkodásmód tart fiatalon” – mesélte a Blikknek a művész.

A napjait azonban meghökkentő módon egészen sajátosan indítja: „Nagyjából öt és hat óra között kelek, majd kiülök a teraszra, ahol élvezem a csöndet és a nyugalmat, hallgatom a madarak csicsergését és nézem, ahogy ébredezik a természet.

Van egy rossz szokásom is, ami szintén a reggeli rituálém része, mégpedig az, hogy két külön csészébe csinálok magamnak egy teát és egy hosszú, amerikai kávét és ezt a két forró italt egyszerre kortyolgatom, mellette pedig szivarozom vagy rágyújtok a pipámra. Azt azért szeretném kiemelni, hogy kizárólag ilyenkor űzöm ezt a rossz szokást, ugyanis máskor nem is lenne rá időm. Azonban ezekben a hajnali órákban nagyon jól esik egy kis lazítás, ilyenkor végiggondolom a napi teendőket és kiélvezem a nyugalmat.”