2020.07.03
Kornél, Soma
Kezdőlap Belföld Szívmelengető ezt látni: a kis Zente teljesen új ember lett a kezelés...

Szívmelengető ezt látni: a kis Zente teljesen új ember lett a kezelés óta

Egy ország fogott össze tavaly, amikor az SMA-betegséggel küzdő kisfiúnak össze kellett gyűjteni a 700 millió forintos csodainjekció árát. Megérte, nagyon szépen fejlődik a kisfiú.

Zente édesanyja rendszeresen jelentkezik a közösségi oldalán, ahol éppen az aktuális helyzetről számol be. Ma ezt írta a Facebook-oldalon:

„Ma kezdetét vette- hosszú-hosszú idő után – Zente első igazi fejlesztése a Borsóházban.
Izgatottan vártuk mindketten.
Zente azért, mert nagyon szeretett volna játszani Bence bácsival, pedig egyébként annyira régen, még a génterapia előtt találkoztak, hogy csodáltam, amiért egyáltalán emlékszik rá. (Viszont egész reggel azt mondogatta, hogy menjünk Bence bácsihoz. 🙂 )
Én pedig azért vártam nagyon, mert kíváncsi voltam egy olyan szakember véleményére, aki napi szinten foglalkozott Zentivel a Zolgensma előtt.
Nos ez az első alkalom azzal telt, hogy minden izmát átnézte, nyugalmi helyzetben és terhelés alatt is.
Olyan jókat mondott, amiket itt hosszú lenne idézni, de a lényeg : egyértelmű és fantasztikus a változás gyógytornász szemmel /kézzel!
Zente szinte egy másik gyerek lett, erős, “izmos”, szuperül fejleszthető.
Így aztán Bencének is nagy várakozásai és tervei vannak.
Természetesen megbeszéltünk, hogy szépen lassan szisztematikusan haladunk. Nem sietünk el semmit, nincs is okunk rá. A lényeg, hogy elérjük a vágyott célokat!
Mutatom az intenzív fejlesztő hét első napját képekben és egy kis videót is hoztam.

Jajj van még valami, amit mindenképpen le szerettem volna írni. Ma torna után az egyik élelmiszerüzletben nagyon sokan megismerték Zentét és oda is jöttek hozzá. Egy hölgy még sírva is fakadt. Köszönjük szépen a sok kedvességet és szeretetet! Ez visz minket előre! Egyértelműen ez!!!”