2021.08.02
Lehel
Kezdőlap Címlap Na végre! A terhes nők minden költségét a férfiak fizetik az új...

Na végre! A terhes nők minden költségét a férfiak fizetik az új törvény szerint

Az amerikai egyesült államokbeli Utah államban a biológiai apa köteles megfizetni az anya terhességgel és szüléssel kapcsolatos orvosi ellátásának költségeit.

A megosztott egészségügyi költségekről szóló törvény előírja, hogy a biológiai apának ki kell fizetnie az anya életbiztosítási díjának a felét, a havi egészségbiztosítási költségeit a terhesség alatt, valamint minden egyéb, kapcsolódó orvosi díjakat, beleértve a gyermek születésének kórházi költségeit is. A nemrég elfogadott törvény támogatói így akarják enyhíteni az anyaság terheit a nők számára, ugyanis az amerikai nők esetében a szülés átlagosan 4500 dollárba (körülbelül 1 300 000 forintba) kerül – írta meg a promotions.hu.

Ugyanakkor ez az összeg akár meg is duplázódat, amennyiben az anyának nincsen egészségbiztosítása. A törvény azonban mostantól minden nő számára biztosítaná a terhesség alatt az egészségügyi szolgáltatásokat, amiket ezentúl a biológiai apának kell fizetnie. A fizetést az apa csak abban az esetben késleltetheti, amennyiben a gyermek apasága kérdéses, illetve az apa anyagi kötelezettsége nem érvényes, amennyiben a nő meg akarja szakítani a terhességet.