2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Mutatjuk, mikor érkezik a tizenharmadik havi nyugdíj

Mutatjuk, mikor érkezik a tizenharmadik havi nyugdíj

Az utalást a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból végzi, tehát az ellátásban részesülő személynek külön kérelmet nem kell benyújtania.

A tizenharmadik havi ellátásról szóló kormányrendelet alapján 2024. februárban minden jogosultat egységesen megilleti 13. havi nyugdíjként vagy ellátásként a 2024. januári (6 százalékkal megemelt összegű) nyugdíja vagy jogosító ellátása teljes összege plusz havi juttatásként – írja a 24.hu Farkas András nyugdíjszakértőre hivatkozva.

Belföldi bankszámlára történő utalás esetén a tizenharmadik havi nyugdíjat, illetve tizenharmadik havi ellátást külön utalási tételként, de a nyugdíjakkal azonos napon, 2024. február 12-én írják jóvá a bankszámlán.

Postai kifizetés esetén a tizenharmadik havi nyugdíjat, illetve tizenharmadik havi ellátást a 2024. február havi ellátással együtt, a szokásos nyugdíjkifizetési napon viszi a postás. A 13. havi nyugdíj/ellátás összegét az utalványon a rendszeres havi ellátástól elkülönült sorban külön feltüntetik.

Ha az ellátás folyósítása külföldi bankszámlára történik, a tizenharmadik havi nyugdíjat, illetve tizenharmadik havi ellátást a 2024. február havi ellátással összevontan, egy tételként utalják.