2020.02.20
Aladár, Álmos
Kezdőlap Címlap Mutatjuk, miért harcol Schwarzenegger és Bruce Willis

Mutatjuk, miért harcol Schwarzenegger és Bruce Willis

Jason Momoa, Arnold Schwarzenegger vagy éppen a Trónok Harcából Thor Bjornson. Közös bennük, hogy filmjeikben különleges erejüknek köszönhetően általában győzedelmeskednek a rossz felett. De abban is hasonlítanak, hogy a civil életben is szeretnek harcolni, méghozzá a környezetvédelem érdekében.  

A legnagyobb ellenség – ha a környezetvédelemről beszélünk – kétségtelenül a műanyag hulladék. Egy kutatás szerint minden ember 5 gramm műanyagszemcsét fogyaszt el hetente. Ez nagyjából egy bankkártyának megfelelő mennyiséget jelent. 

A SodaStream International LTD az egyszer használatos műanyagok okozta veszélyre szeretné felhívni a figyelmet. Az ő kampányarcuk volt a Trónok harca sztárja, a Hegyet alakító Thor Bjornson. Itt az idő, hogy változtass – énekelte másokkal együtt a színészóriás a reklámban. Legutóbb pedig az egykori testépítőből lett akcióhős Arnold Schwarzenegger is csatarendbe állt a műanyag palackok elleni harcban.

Fotó: Facebook

Itthon is egyre több vállalatnak fontos a környezettudatos gondolkodás. A Hell Energy Magyarország például a nemrégen megépített aludobozgyárral elkötelezte magát a teljesen újrahasznosítható alumíniumcsomagolás mellett. A cég a tervei szerint öt éven belül a termékeinek 99 százaléka lesz aludobozos csomagolású. És hogy ez miért fontos? Csak Magyarországon évente 1,5 milliárd darab műanyag palack kerül ki a háztartásokból, aminek csupán 17 százalékát hasznosítják újra. 

És ha már a számoknál tartunk: a Hell Energy gyárában 410 nap alatt annyi fémkdobozt gyártanak, hogy ha azt egymásra raknánk, akkor pontosan a Holdig érne a torony. Igaz ennek a mennyiségnek 80 százaléka nem itthon kerül forgalomba, hanem a világ más pontjain próbálja enyhíteni a fojtogató PET-palack ártalmat.

A fent leírtak tükrében talán már érthető, hogy miért Bruce Willis lett a HELL kampány arca 2019-ben.

Amit még ajánlunk

Csipkebugyiban mutatta meg fenekét Vasvári Vivien – fotó

Vasvári Vivien felrobbantotta az internetet, ugyanis legfrissebb posztjában megmutatta kerek fenekét.  A Feleségek luxuskivitelben sztárja nem szégyellős. Sokszor posztolt...

Nincs most a Viszkisnél boldogabb ember

Ambrus Attila élete teljesen megváltozott mióta apa lett. Nemrég ünnepelték kislányuk, Anna első születésnapját, aki cuki meglepetéssel kedveskedett szüleinek.

Orvosok vigyáztak a koncertező Benkő Lászlóra

A legendás billentyűs elhalasztotta a műtétjét, hogy minden erejét összeszedve színpadra állhasson. Emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot Benkő László. Mint...

Whitney Houston nyolc évvel a halála után hologramként turnézhat

A tragikus sorsú énekesnő legnépszerűbb számait fogják játszani a koncertsorozaton. A hatszoros Grammy-díjas énekesnő 2012. február 11-én vesztette életét,...

Törőcsik Marit rózsacsokorral köszöntötte a főnöke

A Velemben lábadozó, legendás színésznő nagy örömmel fogadta főnöke, a Nemzeti Színház igazgatója látogatását. Vidnyánszky Attila Velemben járt,...