2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Milák Kristóf űridővel jutott be első helyen a 200 méter pillangó döntőjébe

Milák Kristóf űridővel jutott be első helyen a 200 méter pillangó döntőjébe

A világbajnoki címvédő Milák Kristóf – a várakozásoknak megfelelően – a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai döntőjébe. Hosszú Katinka az utolsó előtti helyen fért be a legjobb nyolcba.

A világcsúcstartó és toronymagas esélyes Milák minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy ő a szám egyértelmű esélyese. 1:52.22 perces ideje több mint két és fél másodperccel jobb, mint a második brazil Leonardo de Deusé. Kenderesi 1:55.17 perccel ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe. A döntőt közép-európai idő szerint szerdán 3:49-kor rendezik.

– A rajtkőre állva örültem, hogy itt vagyok, ezért mosolyogtam a start előtt. Pedig ma nem keltem jól, és az utolsó ötven nem is esett jól. Bár eleinte hasonló időt szerettem volna, mint az előfutamban, de végül azért választottam nagyobb tempót, hogy jobban érezzem azt az iramot, amit döntőben szeretnék úszni – mondta Milák.

A címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel bejutott a 200 méter vegyes szerdai fináléjába. A világcsúcstartó Hosszú futamában 2:10.22 perccel csak az ötödik helyen csapott célba, de a másik futamból csak ketten előzték meg, így biztosította helyét a fináléban. A döntőt közép-európai idő szerint szerdán 4:45-kor rendezik.

Indirekt/Blikk