2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Mikó István nagyon szeretne már unokázni

Mikó István nagyon szeretne már unokázni

Mikó István a járvány alatt sem unatkozott, de az újraindulásnak köszönhetően most ismét belevetette magát a munkába, hiszen élete a színház. A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész párjával, Szabó Anikó színésznővel felújította lakásukat, amit a fia által készített bútorokkal rendeztek be. Új dalokat is írt, a teljes boldogságához már csak az unokák hiányoznak.

A népszerű színész elárulta, a konyhában a párja a főnök. Pedig korábban nagyon szeretett főzni és tud is, de Szabó Anikó sokkal jobb nála ebben. Az évtizedek óta tartó boldog kapcsolatuk titka az, hogy nagyon kiismerték már egymást. „Amikor például elkap az ihlet, három-négy nap alatt írok vagy tíz dalt. Ilyenkor hatalmas kuplerájt csinálok magam körül, minden tele van papírokkal, fecnikkel, feljegyzésekkel. Tudja, hogy ilyenkor alkotok, és maximálisan tiszteletben tartja, még a rendetlenséget sem teszi szóvá. Én igyekszem ugyanilyen megértő lenni. Úgy tűnik, ez működik” – mondta a színész.

A pandémia alatt nem kipihente ki magát, mert alapvetően nyüzsgő típus, bár a tevékenységekben inkább lusta. Egyfajta belső nyüzsgés jellemző rá. Tizenkilenc dalt írt a pandémia alatt Kovács András Ferenc verseihez. És végre a lakásunk felújítását is sikerült befejezniük, bár abban nem vett részt, csak kívülről figyelte a munkálatokat.

Mikó Istvánnak két fia van, a nagyobbik, Bálint ír, lektorál és szerkeszt, a kisebbiknek, Dánielnek saját asztalos vállalkozása van. Ő készítette szinte az összes bútorukat és hihetetlenül jó érzés a színésznek, hogy amikor leveszek egy könyvet az jut eszébe, hogy az a könyvespolc a fia keze munkája. Sajnos nem lepték még meg unokával. „Azt mondják, ráérnek és ez így is van. Csak én nem érek rá, mert szeretnék már unokázni, de persze nem sürgetem őket” – mondta a 70 éves színész.

Indirekt/Blikk