KezdőlapCímlapMichelin-csillagos étterem séfje főz Budapesten Jennifer Lopeznek

Michelin-csillagos étterem séfje főz Budapesten Jennifer Lopeznek

Az étlap összeállításánál fontos szempont volt az egészségtudatosság.

Hatalmas megtiszteltetésnek nevezte az esztergomi 42 Restaurant séfje, hogy felkérést kaptak Jennifer Lopez július 20-i, budapesti koncertjére, a catering biztosítására. A Green Stage Produkciós Iroda és nemzetközi partnere olyan hazai gasztronómiai szereplőt keresett, amely világszínvonalat képvisel és nem jelent számára nehézséget egy nagy létszámú stáb étkezési igényeinek kiszolgálása.

„A projekt teljesen más jellegű felkészülést igényelt, mint egy átlagos szombat esti szerviz az étteremben. A logisztikai előkészületek, az idegen helyszínen való főzés, a nagyobb létszámú közönség, valamint az, hogy nem fix degusztációs menüsorral készülünk, mind kihívást jelentett a csapatnak” – árulta el Koppány Levente.

A menühöz sok nyers zöldséget és gyümölcsöt válogattak össze, miközben kerülték a túl fűszeres ételeket.

„Az első dolgom volt, hogy begyűjtsek minden információt a művésznőről az interneten, ami az étkezésével kapcsolatos. Emellett semmi szokatlan vagy meglepő kérés nem érkezett, hasonló igényekkel találkoztunk, mint amire számítani lehetett egy ilyen világsztár esetében” – tette hozzá a sztárséf.

Koppány Levente szerint a menedzsmentet olyan fogásokkal lehetett igazán meggyőzni a választáskor, amelyeket a 42 vendégei is rendszeresen fogyasztanak, hiszen ezek mögött rengeteg munka és tudatosság húzódik meg. Kiemelte a Dunai Galócát vajmártással, kaporral és kaviárral, amelynek ízvilága eddig mindenkit levett a lábáról.

A menüsorban szereplő cékla a saját kertjükből érkezik. Ehhez a fogáshoz egy mexikói művésszel közösen készítettek egy különleges, földgömb formájú “tányért”, amely alatt ott rejtőzik az esztergomi Bazilika. „Természetes az izgalom, amikor egy világsztárt kell kiszolgálni, ez a drukk velejárója a szakmának, különösen egy ilyen volumenű rendezvény esetében. Ugyanakkor számukra minden vendég egyformán fontos, legyen szó Michelin-vacsoráról vagy egy popsztár cateringjéről” – fogalmazott Koppány Levente. – Különösen szeretek halakkal dolgozni, és nagy örömömre Jennifer Lopez is kedveli ezt az alapanyagot, így biztos voltam benne, hogy a kínálatban halas fogás is az asztalra kerül.”