2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Megvédte a címét a Kansas City Chiefs a Super Bowlban

Megvédte a címét a Kansas City Chiefs a Super Bowlban

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntőjében a Kansas City Chiefs hosszabbítás után 25–22-re legyőzte a San Francisco 49erst.

Tovább épül a dinasztia vagy hosszú idő után újra felér a csúcsra a 49ers? – előzetesen ez volt az 58. Super Bowl legnagyobb kérdése. A Kansas City Chiefs irányítóklasszisa, Patrick Mahomes hatéves kezdőkarrierje során már negyedszer jutott el az idény utolsó meccséig, míg a túloldalon az évek óta bivalyerős San Francisco 49ers keretet egy 2022-ben draftolt irányító, a hetedik kör utolsó választásával megszerzett Brock Purdy vezette volna csúcsra Las Vegasban. A várakozás tehát hatalmas volt, és utólag elmondhatjuk: a meccs nem is okozott csalódást izgalmak tekintetében.  

A finálé végül döntetlenül zárult (19–19), jöhetett a Super Bowlok történetének második hosszabbítása. A San Francisco McCaffrey vezérletével végigvitt egy szép támadást, de a TD nem jött össze, az újonc Moody mezőnygóljával 22–19 lett. A Chiefs ment a meccsbemaradásért, de gyorsan negyedik kísérletre került sor. Ekkor Mahomes megfutotta az első kísérletet, majd levezényelt egy tökéletes támadást, melynek végén az egész évadban pocsék Mecole Hardman kapott el egy győztes touchdownt, így lett 25–22 a vége! 

A Kansas City Chiefs tehát öt idény alatt harmadszor nyerte meg a Super Bowlt, 2005 óta először védett címet, Patrick Mahomes pedig három gyűrűnél és két alapszakasz MVP-címnél tart, vitathatatlanul csatlakozott a sportág legnagyobbjai közé. A Chiefs bebizonyította, hogy az alapszakasz kevésbé számít, a lényeg, hogy a rájátszásra száz százalékos formában legyél, hiszen a lényegi dolgok mindig ott dőlnek el. A San Francisco 49ersnek pedig ezúttal 2013 és 2020 után ezúttal sem jött össze, így hiába az NFL történetének egyik legsikeresebb csapata, ebben az évezredben még nem tudott bajnoki címet nyerni.

Indirekt/nso.hu