2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Címlap Megúszhatja Lajcsi a börtönt: koronatanú igazolta az ártatlanságát

Megúszhatja Lajcsi a börtönt: koronatanú igazolta az ártatlanságát

Órákon át beszélt a bíróságon az a koronatanú, aki vallomásából kiderült: nem a trombitás építette a lakóparkot, ahol illegális áramlekötéseket találtak.

Szerdán fordulat állt be Lajcsi közműlopási perében. A védelem koronatanúja vallomásával merőben új megvilágításba helyezte a Boglárka Lakóparkban történt áramlopási ügyet. Szavaiból ugyanis kiderült, hogy Galambos Lajos sosem volt tulajdonosa sem az építtető, sem pedig a kivitelező cégeknek, így nem is állhatott érdekében illegális lekötéseket intézni a Boglárka lakóparkban.

„A vád szerint Galambos Lajos volt a feje és strómanokon keresztül irányítója annak a céghálózatnak, amely a Boglárka Lakóparkot építtette és vagy részt vett a kivitelezésben. Ezzel szemben ügyfelem csak közvetve köthető a projekthez. Ezt igazolták a tanúk is, aki elmondták a bíróságon, hogy igazoltan ők voltak a cégek tulajdonosai. Megjelent az a férfi is, aki ténylegesen építtette a lakóparkot és aki megbízta a fővállalkozót a kivitelezéssel, vagyis a közművek bekötésével is. Ő gyakorlatilag tisztázta ügyfelem szerepét, ami nem volt más, mint hogy ismertségével segítsen az ingatlanok értékesítésében – mondta a ripostnak Galambos Lajos ügyvédje dr. Fröhlich Krisztián.- A vallomások fényében nehéz megindokolni, hogy Galambos Lajost milyen érdekek vezették volna ahhoz, hogy illegálisan áramot vételezzen a lakóparkban, hiszen semmilyen érdekeltsége nem volt a projektben. Konkrétan meg is neveztünk egy személyt, aki vélelmezhetően elkövette a cselekményt. Az illető nem csak hogy alvállalkozóként részt vett az építkezésen, de hosszú időn át több ingatlan bérlője is volt”- tette hozzá a zenész védője.