KezdőlapCímlapMegtalálták Balázs Fecó utódját! Volt megasztárossal támad fel a Korál

Megtalálták Balázs Fecó utódját! Volt megasztárossal támad fel a Korál

Kontor Tamást nagyon kedvelte a Covidban elhunyt zenész, adta magát, hogy beszálljon az együttesbe.

Maradj velem!, A csönd éve volt, Homok a szélben – legendás dalok, amelyek Balázs Fecó 2020. november 26-i halála után évekig nem szólaltak meg a legendás zenész zenekarának, a Korálnak az előadásában. Ez most megváltozott, az ötvenéves zenekar továbbviszi a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas legenda örökségét: zenésztársai az egykori megasztáros énekessel, Kontor Tamással kezdenek koncertezni.

Számunkra is nagy kihívás, kísérlet ez, mert nem tudom, hogyan fogadja majd a közönség, hogy Fecó nélkül lépünk fel – mondta el a Blikknek Dorozsmai Péter, a Korál dobosa.

A zenész elárulta, néha nehéz pillanatokat élnek meg a színpadon, de egy előadóművész az érzelmeivel dolgozik, és ezeket nem rejtheti el. „Az egész életünket együtt zenéltük végig, nem gondoltuk, hogy ezt abba kell majd egyszer hagynunk. Amit Fecóért lehetett tenni, mi megtettük, a dalait pedig így visszük tovább. A koncertet is úgy állítottuk össze, hogy sok dalban ő is jelen lesz, megjelenik képben és hangban is, duettszerűen” – árulta el a zenész, aki arról is beszélt, hogyan találtak rá Kontor Tamásra.

„Régóta ismertem és tisztában voltam a kvalitásaival, ráadásul az a szerencsés helyzet állt elő, hogy itt a Tom-Tom stúdióban rengeteg közös dolgot csináltunk, hiszen itt dolgozik, mint hangmérnök. Kiváló szakember, vérbeli zenész, amikor a Korál szimfonikus lemezét készítettük, sok zenei ötletet adott hozzá. Fecó is nagyon szerette, ahogy Tomi gitározott, énekelt, nagyra értékelte az ötleteit, és Kontor Tominak is egy életre szóló élmény volt ez az időszak, mindig könnybe lábad a szeme, amikor erről beszél” – emlékezett vissza a muzsikus.