2020.04.07
Herman
Kezdőlap Címlap Megtagadták a koronavírus-tesztet a magyar testvérpártól, pedig kollégájuk megfertőződött

Megtagadták a koronavírus-tesztet a magyar testvérpártól, pedig kollégájuk megfertőződött

Elképesztő történetet osztott meg az Indirekt.hu-val egy Ausztriában dolgozó magyar férfi. Napokig dolgoztak együtt egy olyan nővel, akinek pozitív lett a koronavírus tesztje. Amikor ők is szerettek volna egy vizsgálatot, amivel kiderülhetett volna, hogy elkapták-e a kórokozót, azt megtagadták tőlük, mondván még nincsenek tüneteik.

Évek óta dolgozik Ausztria legelőkelőbb síparadicsomában, Ischgl-ben a magyar testvérpár: Lepenye Tamás és Lepenye Tímea.

Lepenye Tímea, Lepenye Tamás

Tamás, fent a hegyen, abban az exkluzív klubban főpincér, ahová külföldi sztárok is gyakran ellátogatnak. A férfi egyik közvetlen munkatársáról, egy szlovákiai lányról kiderült, hogy a napokban koronavírussal fertőződött meg. A nő belázasodott, ezért a helyi klinikán elvégeztek rajta egy koronavírus tesztet, ami pozitív lett. Mivel a szlovák lány a lázon kívül semmi egyéb tünetét a betegségnek nem mutatta, ezért nem tartották őt bent a kórházban. Visszaküldték a szálláshelyére és utasították, hogy azt ne hagyja el. Azóta a házi karanténban várja, hogy mi fog történni vele a következő napokban.

Mindeközben Ischgl-ben a helyi polgármester úgy döntött, hogy az egyébként május elsejéig tartó síszezon idén a koronavírus fertőzés terjedése miatt március 14-én véget ér. A vendégeknek és az ott dolgozóknak el kell hagyniuk a települést. A Lepenye testvérek, Tamás és Tímea, két nap múlva indulnak haza Magyarországra. Mivel Tamás napi szinten volt kapcsolatban a fertőzött kolléganőjével, ezért úgy döntöttek, hogy hazaérkezésük előtt az ischgl-i kórházban megcsináltatják maguk is a koronavírus tesztet. Az intézményben azonban közölték velük, hogy mivel nincsenek tüneteik, ezért hívják fel az osztrák központi koronavírus-információs vonalat, és ott jelezzék, hogy csináltatni szeretnének egy teszt-vizsgálatot. Annak ellenére, hogy elmondták, hogy a környezetükben lévő kolleganőjük koronavírus fertőzött, a legnagyobb meglepetésükre ugyanazt a választ kapták, mint a kórházban: mivel nincsenek tüneteik, nem csinálják meg a tesztet.

Tamásék most nem tudják mit tegyenek, hiszen két nap múlva indulnak haza, Magyarországra és könnyen lehet, hogy ők is kolléganőjük miatt fertőzötté válnak. Az Indirekt.hu – nak annyit elárultak, hogy egy dologban biztosak: amint hazaértek, otthonukban önkéntes karanténba vonulnak.