KezdőlapCímlapMegszólalt a kardiológus: lehet, hogy vége Eriksen profi pályafutásának

Megszólalt a kardiológus: lehet, hogy vége Eriksen profi pályafutásának

Élőben láthatta a világ tegnap, ahogy az Európa-bajnokságon a dán Christian Eriksen egyszer csak összeesett a pályán, s újra kellett éleszteni. Az Internazionale játékosát kórházba szállították és az állapota már stabil, de lehet, soha nem térhet vissza a futballpályára profi játékosként.

Christian Eriksen összeesett a Finnország elleni szombati Európa-bajnoki csoportmeccsen, újra kellett éleszteni. A középpályást azonnal kórházba szállították, ahol állapotát stabilizálták. A mérkőzést végül két órával később folytatták, és Finnország 1–0-s győzelmet aratott.

A dán szövetség vasárnap délelőtt közleményt adott ki, melyben megerősítette, hogy Eriksen állapota stabil, de kórházban tartják kivizsgálásokra.

„Beszéltünk ma reggel Christian Eriksennel, aki üdvözletét küldi csapattársainak. Az állapota stabil, de további kivizsgálások várnak rá, ami miatt kórházban marad. A csapat és a stáb rendkívüli segítséget kapott, és továbbra is támogatjuk egymást mindenben. Köszönjük mindenkinek a kedves üzeneteket. Arra kérünk mindenkit, hogy a dán szövetséghez juttassa el üzenetét, mi pedig átadjuk azt Christiannak és a családjának” – olvasható a dánok közleményében.

A 29 éves futballista állapota bár jelenleg stabil, karrierje lehet, hogy végleg véget ért. Erről Dr. Scott Murray vezető kardiológus beszélt, számolt be róla a Daily Mail. A doktor mindezt arra alapozza, hogy Olaszországban törvény mondja ki, aki szívrendellenességgel küzd, nem léphet pályára, eltiltják a profi karriertől. Eriksen pedig mint ismert, az olasz FC Internazionale játékosa. Az angol lap információja szerint a dán játékosnak mintegy öt percig nem vert a szíve, és jelenleg is tartanak attól, hogy hosszú távon milyen hatásai lehetnek a rosszullétnek.

Indirekt/Blikk