KezdőlapBelföldMegnyugodhatnak a nyugdíjasok, napokon belül érkezik az újabb pénz

Megnyugodhatnak a nyugdíjasok, napokon belül érkezik az újabb pénz

Lassan vége a februárnak, de nem kell sokat várni, és utalják az erre a hónapra járó nyugdíjakat.

Nemrég írtunk róla, hogy érkezik a 13. havi nyugdíj, a nyugdíjasok februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt. Lassan véget ér a február, és jön az márciusi nyugdíj, méghozzá a szokott rendben, hiszen az utalás napja most hétköznapra esik. A tervezett ütemben utalják a bankszámlákra, és kézbesítik a nyugdíjakat.

A nyugdíjakat lehet kérni utalással vagy postai kézbesítéssel. Ha nem az utalást választjuk, hanem a postai kézbesítést, akkor érdemes megnézni a tavaly novemberben kézhez kapott nyugdíjkifizetési naptárat. A Posta ugyanis ebben sorolja fel azokat az idősávokat, amikor kézbesítik a nyugdíjakat – írja a Blikk Rúzs

Általános szabály, hogy 12 munkanapon keresztül viszik ki a nyugdíjakat, ami így az az adott hónap 11-12-13-14. napjától ez akár 24-25-26-27-28. napjáig is eltarthat. A bankszámlákra pedig minden hónap 12-én utalják a nyugdíjakat. Ez alól csak a hétvégét és a munkaszüneti napok a kivételek. Ilyenkor mindig az ehhez legközelebb eső munkanapon utalják a nyugdíjakat. Mivel most márciusban hétköznapra esik tizenkettedike, ezért rendes időben jön a nyugdíj.