KezdőlapBűnügyMégis van Isten – Letartóztatását követő éjszaka meghalt a börtönben a kis...

Mégis van Isten – Letartóztatását követő éjszaka meghalt a börtönben a kis Danka egyik gyilkosa

A rendőrség állítása szerint Dalibor Dragijevics rosszul lett, majd hajnali 3 óra 10 perckor elhunyt.

Meghalt a fogdában a Szerbiában elgázolt, majd megfojtott kétéves kislány, Danka Ilics gyilkosának testvére, Dalibor Dragijevics – írja a Szabad Magyar Szó. A vád szerint apjával együtt ő is részt vett a testvére által elkövetett gyilkosság nyomainak eltüntetésében.

Egész Szerbiát megrázta a kétéves gyermek eltűnése és halálhíre. A kétéves Danka Ilics március 26-a délutánján tűnt el Bor városában. A kislány édesanyjával és testvérével tartózkodott a település külvárosi részén. A héten kiderült, hogy Dankát meggyilkolták, a barbár tetteseket letartóztatta a rendőrség.

Szabad Magyar Szó tájékoztatása szerint a két férfi a letartóztatás után a bori rendőrség fogdájába került, de Dalibor Dragijevics nem érte meg a reggelt. A legfrissebb információk alapján éjjel, nem sokkal az őrizetbe vétel után meghalt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a hajnali órákban lett rosszul, a rendőrök azonban hiába avatkoztak közbe. Az újraélesztés minden erőfeszítés ellenére sikertelen volt, így a gyanúsított hajnali 3 óra 10 perckor elhunyt. A szerb sajtó tájékoztatása szerint a férfi természetes halált halt. A holttestet orvosszakértői vizsgálatnak vetik alá, amit Belgrádban fognak elvégezni.

A gyilkosság felfokozott közhangulatot okozott a délszláv országban. Az esetet követően Alekszandar Vucsics szerb elnök a halálbüntetés visszaállítását helyezte kilátásba.