2023.01.28
Károly, Karola
Kezdőlap Címlap Meghalt Pécsi Ildikó, gyászol a magyar színésztársadalom

Meghalt Pécsi Ildikó, gyászol a magyar színésztársadalom

December 5-én, gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gödöllő város díszpolgára. Pécsi Ildikót Gödöllő Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Pécsi Ildikó nem tudott és igazából nem is akart imádott férje, Szűcs Lajos nélkül élni. Az Indirekt többször is írt arról, hogy az amúgy is súlyos beteg, legendás színésznő férje halála után összeomlott, ereje egyre fogyott. Gödöllőn, ahol élt, az emberek rajongva szerették őt és szorítottak azért, hogy talpraálljon.

Pécsi Ildikó Gödöllő díszpolgári oklevelét 2010-ben vehette át, ahogyan a Kossuth-díjat is. Rendkívül sokoldalú egyéniségének köszönhetően számos városi rendezvénnyel szinte egybeforrt a neve: Erzsébet Királyné Szavalóverseny, nőnapi műsorok, de nem múlhatott el nélküle városi főzőverseny, állatvédelmi nap vagy kutyák örökbefogadó napja. Számos városi színdarabban fellépett és rendezőként működött közre. Sok esetben férjével, az olimpiai bajnok labdarúgó Szűcs Lajossal – aki ugyancsak Gödöllő díszpolgára volt – vett részt a rendezvényeken.

Pécsi Ildikó 80 éves volt.

Indirekt/Gödöllőváros