2023.06.09
Félix
Kezdőlap Címlap Megdöbbentő vallomás: Szikora Robi megérezte Zámbó Jimmy tragédiáját

Megdöbbentő vallomás: Szikora Robi megérezte Zámbó Jimmy tragédiáját

Bár nem voltak barátok, de a tragédia előtt Szikora Róbert mégis megérezte Zámbó Jimmy halálát.

Szikora Róbert

Zaklatott ember benyomását keltette, mintha magán viselte volna a tragédiát – így vallott Szikora Róbert Zámbó Jimmyről egy 2003-as riportanyagban. Az R-Go alapítója a régi videóban egy olyan interjú kapcsán szólalt meg, amelyet a Királyként is emlegetett néhai énekes korábban adott. Zámbó a felvételen arról beszélt, hogy bár a Szikoráról szóló portréfilm forgatására nem tudott elmenni, hiába várták, mégis nagyra tartja és kedveli is az R-Go alapítóját. Zámbó állította, Szikorával azt megelőzően sokszor összefutottak, ám utóbbi nem így emlékszik vissza – írta a Blikk.

– Jimmyvel egyszer dolgoztam életemben, amikor elhívott egy műsorba, ahol én az ő egyik dalát énekeltem, ő pedig egy dalt adott elő tőlem. Egy stúdióban voltunk, ő pedig késett pár percet. Berohant hófehér ruhában és csapzottan. Egy zaklatott ember benyomását keltette, de én még előtte soha életemben nem beszéltem vele – emlékezett vissza első és egyetlen találkozásukra Szikora Robi, aki úgy látta, valami biztosan nincsen rendben, valami tragédia fog történni Zámbó Jimmyvel. Ami be is következett 2001. január 2-án, egy tragikus fegyverbalesetben fejbe lőtte magát.

– Az volt a benyomásom, hogy ő egy hihetetlenül szétesett ember, aki a gyertyát mindkét oldaláról égette. Mintha magán viselte volna a drámát, a tragédiát. Olyan rossz érzésem volt, mintha húzott volna magával valamit… Nagyon éreztem… – fogalmazott az Szikora. – Jimmy nagyon fáradt volt, szellemileg és testileg is. Ha kialudta volna magát, talán nem történik meg ez a tragédia. Nagyon meghajtotta magát és ezt mondta is nekem: Robika nem tudok aludni, végem…

A teljes felvétel itt tekinthető meg: