2021.04.13
Ida
Kezdőlap Címlap Megdöbbentő vallomás: Meghan Markle öngyilkos akart lenni amikor bekerült a királyi családba

Megdöbbentő vallomás: Meghan Markle öngyilkos akart lenni amikor bekerült a királyi családba

Harry herceg felesége szörnyű magányt érzett a brit királyi család tagjaként, emiatt, és az intenzív ellenőrzés miatt öngyilkossági gondolatai voltak.

“Egyszerűen nem akartam tovább élni. És ez egy nagyon világos, valós és félelmetes állandó gondolat volt a fejemben” -mondta Meghan a CBS amerikai televízió műsorában. Kifejtette: a királyi család tagjaihoz fordult segítségért a mentális állapota miatt, de nem kapott tőlük támogatást, úgy vélekedtek, ártana az uralkodóház hírnevének, ha kórházba kerülne. Meghan őszintén mesélt arról is, hogy amikor terhes volt Archie-val, a királyi családban téma volt, hogy milyen sötét lesz a születendő gyermek bőrszíne. Szerinte a faji kérdés is közrejátszhatott abban, hogy közölték velük: a gyerekük nem kapja meg a herceg címet.

Sussex hercege és hercegnője 2020 márciusában mondtak le királyi feladataikról, és jelenleg Kaliforniában élnek. Harry herceg az interjúban elmondta, hogy csapdába esett a királyi családban és egyedül nem lett volna képes lemondani a kötelezettségeiről. Szerinte a feleségével mindent elkövettek annak érdekében, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztük és a királyi ház között. Úgy fogalmazott: soha nem hagytuk volna el a palotát, ha támogatták volna Meghant. Harry herceg arról is beszélt, hogy miután bejelentették a távozásukat, minden anyagi támogatást felfüggesztett családja, ezért csak az édesanyjától örökölt pénz segítségével tudták elhagyni Nagy-Britanniát. A Buckingham-palota február 19-én megerősítette, hogy a pár nem tér vissza a királyi feladatokhoz, és Harry lemond tiszteletbeli katonai címeiről. Ez hivatalossá és véglegessé tette a házaspár elválását a királyi családtól – adta hírül a Blikk.