2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Meg akarták ölni Boris Beckert a börtönben

Meg akarták ölni Boris Beckert a börtönben

Hiába van szabadlábon már december óta, továbbra sem feledi el egykönnyen a rács mögött töltött hónapokat a tavaly áprilisban két és fél éves börtönbüntetésre ítélt korábbi világelső.

A német teniszező – aki decemberben szabadult a börtönből – arról beszélt, hogy a fegyintézet brutális volt, és nagyon más élmény, mint amit a filmekben látni lehet, de a rácsok mögött töltött idő ennek ellenére a javára vált, hiszen úgy érzi, erősebb, jobb ember lett.

Az 55 éves német sportlegenda mára már ugyan újra az életét egyengeti, a börtönben töltött hónapok rendkívül megviselték, hiszen meglepő módon korántsem hasonló bűncselekményekért elítélt személyekkel közös börtönbe zárták. Becker ugyanis erőszaktevők, kábítószercsempészek és gyilkosok között élte mindennapjait.

„Aki azt mondja, hogy a börtönélet nem nehéz, az hazudik. Gyilkosok, kábítószer-kereskedők, nemierőszak-tevők, embercsempészek, veszélyes bűnözők vettek körül. Ott bent mindennap küzdesz a túlélésért. Gyorsan körül kell venned magad a keményfiúkkal, mert védelemre van szükséged” – idézi a BBC Beckert, akit állítása szerint volt, hogy megpróbálták bent meggyilkolni.

Első foghelyén, a Wandsworth börtönben az egyik, gyilkosság miatt elítélt  rabtársa meg akarta ölni őt azért, mert a kabátjára és a pénzére vágyott.  A második foghelyén, a huntercombe-i börtönben sem járt jobban, ott is végezni akart vele egy elítélt. Ebben a börtönben azonban több rab a védelmére kelt, és felléptek a fenyegetőjével szemben, aki emiatt végül térden állva esedezett bocsánatért.