KezdőlapCímlapMarco Rossi szerint nem kell aggódni Szoboszlai miatt

Marco Rossi szerint nem kell aggódni Szoboszlai miatt

A jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte szombaton az izraeli csapatot a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

Mindenesetre az izraeli válogatott ellen sokkal jobban pörgött a magyar csapat, a támadásaikban megvolt a veszély, ennek köszönhetően már a 22. percre eldőlt a meccs. Előbb Sallai talált be Varga Barnabás visszafejelt labdájából, majd a gólkirály köszönt be kétszer: előbb Bolla, majd a kölcsönt visszaadva, Sallai beadását követően a Fradi középcsatára. Ami viszont ijesztő egy kicsit, hogy Styles sérülés miatt le kellett cserélni, ám remélhetőleg nincs komoly baja az angol másodosztályban játszó középpályásnak.

A statisztikai adatok is egyértelmű magyar fölényt mutatott: 58 százalékban volt nálunk a labda eddig, 7-szer lőttünk kapura, 3-szor annak felületére, a másik oldalon ez az arány 3/1. Marco Rossi nem lehetett elégedetlen, ráadásul két cserével is jelezte, szeretne minél több játékost kipróbálni az EB előtt. Többek között pályára küldte azt a Gazdag Dánielt, akit a kora tavaszi edzőmeccseken mutatott teljesítménye miatt bírált a kapitány, aki erre úgy reagált, hogy amerikai klubjában gólrekorder lett.

És amikor az 55. percben Szoboszlai a combjához kapva leült a fűbe, egy kisebb infarktust hordott ki valamennyi magyar szurkoló. A válogatott kapitányát le is kellett cserélni – közben a duplázó Varga is elhagyta a pályát –, és csak abban reménykedhetünk, hogy egy hét alatt tökéletesen rendbe hozzák a válogatott orvosai. Mindenesetre Szoboszlai lecserélése okozott némi zűrzavart a magyar válogatottnál, hiszen hosszú percekig ki sem tudtunk jönni a saját 16-osunkról, ám az elvégzett 5 izraeli szöglet ellenére megúsztuk a nyomást gól nélkül.

Aztán majdnem négy lett közte, hiszen két cserejátékosunk kis híján a hét gólját hozta össze. Fiola kapott labdát a középpályán, felnézett, majd parádésan indította Nagy Zsoltot, aki kapásból ellőtte a kint álló kapus felett a labdát, ami végül a kapufán csattant. Ez aztán példát mutatott másik két cserénknek, ám Csoboth beadását most Ádám rúgta kapura kapásból, de ezúttal védett az izraeli hálóőr.

Az eredmény végül nem változott, és csak abban reménykedhetünk, hogy ez a siker egy újabb 14 meccses veretlenségi széria első fejezetét jelenti. Ugyanakkor Marco Rossi mindenkit igyekezett megnyugtatni Szoboszlai állapotával kapcsolatban.

„Dominik miatt nincs ok az aggodalomra, a Liverpool játékosát csupán elővigyázatosságból cseréltem le. Saját maga kérte a cserét, éppen azért, hogy ne sérüljön meg, s ez jó döntés volt a részéről. Minimálisan aggódhatunk Stlyes miatt, de úgy hiszem, hogy jövő szombatig ő is rendben lesz” – jelentette ki a kapitány.

EB-felkészülési mérkőzés

Magyarország–Izrael 3-0 (3–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20 ezer néző. V: Cláudio Pereira (portugál)

Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, 46.), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zsolt, 78.) – Sallai (Gazdag, 46.), Szoboszlai (Csoboth, 57.),  – Varga Barnabás (Ádám Martin, 57.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Izrael: O. Glazer – Dasza, Hofmajszter (Szafuri, 30.), Slomo, Arad (Nahmiasz, 30.), Gruper – Samir, Lavi, Kinda (E. Perec, 46.) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.). Szövetségi kapitány: Ran Ben Simon

Gólszerző: Sallai (11.), Varga Barnabás (19., 22.)