2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Már tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba

Már tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba

A vízirendőrök az idén eddig 220 embert mentettek ki a Balatonból, ennek is köszönhető, hogy senki nem vált viharos időjárás áldozatává, mégis már 13-an vesztették életüket a tóban – közölte a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság. Ez a szám magasabb, mint a tavalyi egész évi volt, akkor 8 ember halt meg a tóban.

A legutóbb, vasárnap délután egy testvérpár fulladt bele a Balatonba, a 13 és a 17 éves fiú az alsóbélatelepi strandon fürdőzött matracokkal. Az MTI információi szerint a fiúk a családjukkal már többször fürdőztek a Balatonban, és valamilyen szinten tudtak úszni.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője kérte, hogy mindenki fogadja meg a vízirendészetnek a rendőrség honlapján elérhető tanácsait, amelyek között a legfontosabb, hogy senki ne menjen egyedül a vízbe, főleg a legmelegebb órákban, amikor egy egyszerű rosszullét is könnyen végzetes lehet.

Amúgy szombaton kora este egy 10 éves kislány tűnt el a Balatonban a SUP deszkájával, neki szerencséje volt. A balatonföldvári körzeti megbízott a strandtól a part mentén egy kilométerre elsodródva a vízben talált rá a rémült, kimerült gyerekre, akin nem volt mentőmellény – tette hozzá a kapitányság vezetője.

A vízirendőrök az idén eddig 220 embert mentettek ki a Balatonból, de 13 emberen már nem tudtak segíteni, megfulladtak a tóban.