2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Címlap Már halálos áldozata is van a görögországi tűzvésznek

Már halálos áldozata is van a görögországi tűzvésznek

Szinte elviselhetetlen a levegő Athénban.

Áldatlan állapotok uralkodnak a görög fővárostól északra a hőhullám okozta pusztító tüzek miatt. A lángok az Athéntól 20 kilométerre északra fekvő erdős területeken is végigsöpörtek, amelynek következtében sok család otthona megsemmisült.

Ennek következtében pedig veszélyesen rossz minőségű a levegő a fővárosban. A hatóságok fölszólították a lakosokat, hogy tartsák zárva az ablakokat, és lehetőleg ne menjenek ki a szabadba, ugyanis szinte elviselhetetlen az erdőtüzek miatti levegő – írja az Origo.

A tűzoltóság azonban még mindig próbálja megfékezni a lángokat az ország számos pontján. Nagy a vészhelyzet Évia szigetén, valamint a Peoponnészoszi-félsziget déli részén, az ókori Spárta területén is próbálják oltani a tüzet.

Az oltásban ukrán, román és ciprusi tűzoltók is részt vesznek, továbbá Franciaország, Svájc, Svédország és Horvátország id tűzoltó helikoptereket bocsátott az ország rendelkezésére.

Nemrég pedig egy rémisztő videó is napvilágot látott, ugyanis Evia szigetén ezer embert kellett evakuálni a Limni nevű település kikötőjéből, mert a szárazföldi menekülőutakat a lángok elvágták. A rövid videóban látható, hogy Evia lakóit komppal menekítik ki a lángoló szigetről:

Továbbá információk szerint egy önkéntes tűzoltó életét vesztette a mentés során, amikor rádőlt egy pózna Athén közelében -írja a Napi.hu az Euronews információi alapján.

Indirekt/Blikk