2022.12.07
Ambrus
Kezdőlap Címlap Már Détár Enci megélhetése a tét, takarítást, fűnyírást is vállal

Már Détár Enci megélhetése a tét, takarítást, fűnyírást is vállal

Óriási bajba került Détár Enikő a koronavíruis miatt. Elárulta, szinte az összes színházi és szinkronmunkáját visszamondták, a tartalékaiból él.

Az 56 éves színésznő – ahogy a legtöbb kollégája is – csak a fellépései után ka­p pénzt, nincs fix jövedelmem, havi apanázsa.

– Egy kisebb szinkronmunkám maradt, de ha a stúdióban is lehúzzák a rolót, teljesen legatyásodom – panaszkodott a Borsnak Enikő, aki többször is került már kiszolgáltatott helyzetbe, így számára nem lenne újdonság, hogy civil munkát vállaljon. – Anno, amikor kezdő színészként a kajára sem volt elég a gázsim, akkor butikokba szállítottam a ruhákat. Időnként ugyan megalázónak éreztem, de mindenesetre érdekes tapasztalás volt. Már akkor megtanultam, hogy több lábon kell állni, és tartalékolni kell, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap. Óriási szerencsém van, hogy most ebben a bizonytalan helyzetben van mihez nyúlnom, talán két-három hónapig kitart a félretett pénzem, de azután fogalmam sincs, hogy miből fogok élni. A túlélésre játszom – vallja be a színésznő, akinek angoltanár párja, Péter egyelőre még dolgozik, de az ő egyedüli bevétele vajmi kevés lenne ahhoz, hogy elég legyen a megélhetéshez.