KezdőlapBelföldLincshangulat Gyömrőn: kutyák marcangolták a 16 éves Hannuskát

Lincshangulat Gyömrőn: kutyák marcangolták a 16 éves Hannuskát

Két kutya rátámadt a pórázon sétáló foxira, olyan brutálisan összeharapdálták a tragikus sorsú ebet, hogy el kellett altatni.

Két kutya kiszökött a hétvégén a gyömrői Lengyel utca egyik udvaráról, és szétmarcangolta a 16 éves, pórázon sétáltatott kis foxit. A támadás olyan vad és heves volt, hogy szemtanúk sokkot kaptak. Hannuska gazdája, egy 70 éves néni pedig tehetetlen volt. A póráz végén szinte alig látta a segítségért síró kiskutyáját. A foxi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy el kellett altatni. Az eset óriási felháborodást váltott ki a városban, sokan vérét vennék az agresszív ebek gazdájának.

„…És megtörtént amit soha nem hittünk, hogy megtörténhet. A szívem ma összetört… Azért, hogy ilyen erőszakos halált halt, és hogy anyukámnak ezt végig kellett néznie – írta ki a Facebook oldalra Kárászi Tímea, a tragikus sorsú kutyus másik gazdája.. – Annyira felfoghatatlan és igazságtalan, hogy azért veszítettük el őt, mert valaki hanyag felelőtlen módon tart agresszív kutyákat.

Így folytatta: „Ma a mi drága foxink az életével fizetett. Tudtuk, hogy öreg volt már. Boldog élete volt. Kiegyensúlyozott, nyugodt kiskutya… Ha elalszik, szomorúan, de elfogadjuk. De ilyen módon elveszíteni kimondhatatlan fájdalom. Hannuska te voltál számunkra a legszuperebb kutyus a világon. Minden percét köszönjük az életednek. Sokunkat tettél boldoggá, hogy éltél. Jó utazást!”

A gyömrői önkormányzat rekordösszegű –  700 ezer forint – bírság megfizetésére, és a kerítés javítására kötelezte az állattartót. Aki a bírságról szóló határozat átvételét megtagadta. Ezért azt a NAV hajtja be.

Az AcNews információja szerint a közfelháborodás hatására a kutyákat a gazdája elvitte Gyömrőről. Hannuska gazdái pedig rendőrségi feljelentést tettek. Úgy tudjuk, nem ez volt az első eset, hogy ezek az ebek agresszíven viselkedtek.

Eközben A Boxolók az Állatkínzók Ellen csapatának tagjai bőszen keresik a támadó kutyák gazdáját. Ugyanők szombaton este 6-kor a támadás helyszínén gyertyagyújtással egybekötött, csendes megemlékezést szerveznek Hannuska emlékére.

Az állatvédők haragjának híre eljutott a támadó kutyák gazdájához is. Facebook bejegyzésében így védekezik: „Nem én voltam otthon, egy barátom engedte ki őket. Komolyan sajnálom a kiskutyát… Vállalom a felelősséget. Én voltam felelőtlen. Viszont nem hibás, mivel direkt ki lett bontva a kerítés… Tudom ki a felelős, mivel láttam, ki járt nálam…”

Gyenes Levente Gyömrő polgármestere elismerte: városukban az elmúlt napokban több kutyatámadás is történt. Az áldozatok szintén négylábúak, volt olyan kistestű kutya, akit gazdája szeme láttára tépett szét nagyobb fajtársa.

„A városban már ökölvívó állatvédőket tömörítő önszerveződő csoport is megjelent. Félő, hogy hogy akár önbíráskodásig is fajulhat a kialakult helyzet. Igyekszem csillapítani a felkorbácsolt kedélyeket, miközben a hivatal szabálysértési irodáját még hatékonyabb fellépésekre szólítottam fel – magyarázta az AcNews-nak a polgármester. Szerinte a helyzet súlyosságát jelzi, hogy a legutóbbi esetben már 700 ezer forintos bírságot kellett kiszabniuk a szabálytalan állattartás miatt.