KezdőlapCímlapLeiskolázta lett ellenfele a Puskás Akadémiát a konferencialigában

Leiskolázta lett ellenfele a Puskás Akadémiát a konferencialigában

A harmadiknak számító európai futball kupasorozatban, a konferencialigában a második selejtező kör első meccseit rendezik csütörtökön.

A Mol Fehérvár blamáját, az örmény Ararát elleni kiesést a bajnoki másodiknak, a Puskás Akadémiának sikerült alulmúlni, hiszen tükörsimán kapott ki 3-0-ra az RFS Riga ideiglenes otthonában.

Még élénken él mindenki emlékezetében a magyar labdarúgó-válogatott Eb-n mutatott kivételes produkciója. Sajnos, gyorsan sikerült visszazökkenni a magyar valóságba. A Mol Fehérvár előző heti kiesése után most Lettországban kapott leckét a magyar bajnokság ezüstérmese.

Huszonnégy perc alatt eldőlt a meccs Jürmalában. Az RFS Riga, amelynek előtagja Riga Futball Iskolát jelent, egy fél félidő alatt rúgott három gólt a felcsútiaknak. Mind a háromszor egy beadás lett a magyar csapat veszte. Két fejes gól, majd egy szöglet utáni tizenegyes szituáció hozta a Puskás bukását.

A csapat aztán cserékkel próbált frissíteni a második félidőre, de addigra minden hit elfogyott. Sem komoly lehetőség, sem ötlet, sem kreatívitás nem volt a magyar csapatban. Rendületlenül mentek előre, de a lett falról rendre jött vissza a labda.

Bár a következő heti visszavágó még hátra van, itt valami óriási változásnak kell történnie ahhoz, hogy továbbjussunk, és a belga Gent,vagy a norvég Valerenga ellen játszhassunk a playoff körért. 

Indirekt/Blikk