KezdőlapCímlapLehet, hogy rövidesen szabadul Galambos Lajos, de nem léphet fel egy darabig

Lehet, hogy rövidesen szabadul Galambos Lajos, de nem léphet fel egy darabig

A mulatós zenész reintegrációs őrizetbe kerül, akkor sem mozoghat majd teljesen szabadon.

Galambos Lajos tavaly tavasszal kezdte meg a 3 év hat hónapos börtönbüntetését, azaz immár 9 és fél hónapja él a rácsok mögött. A zenész eddig egy percet sem töltött cellában, mivel gyógyíthatatlan betegségére hivatkozva korábban börtönkórházi ellátást kért, amit meg is kapott.

Galambosnak a 3 év 6 hónapból az ügyvédei szerint körülbelül egy évet kell rácsok mögött töltenie, ami a számítások szerint 2024 júliusában járhat le, ha minden úgy alakul, ahogy a trombitaművész azt szeretné. A reintegrációs őrizet azonban számos feltételhez kötött, az elítélt még ebben az esetben sem élhet szabad emberként – írja a Bors.

Meghatároznak számára egy telephelyet, ahol élni fog, illetve időpontokat, amikor elmehet vásárolni és ügyeket intézni. A nyomkövetővel azonban csak kötött helyen mozoghat, nem utazgathat kénye kedvére bárhová – részletezi a Bors.

Galambos Lajos jogi képviselője, dr. Csontos Zsolt elmondta, hogy véleménye szerint a házi őrizet ideje alatt nem koncertezhet majd a zenész.

„Ügyfelem speciális helyzetben van, hiszen a fogvatartottak, akik reintegrációs őrizetbe kerülnek, elmehetnek ugyan egy munkahelyre dolgozni, de Lajcsi zenész, akinek az a munkája, hogy járja az országot. Véleményem szerint majdnem teljesen kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen azokra a helyekre, ahol koncertet szerveznének neki” – árulta el az ügyvéd.