2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Legalább 4 milliárdot bukott a Fradi a BL-fiaskóval

Legalább 4 milliárdot bukott a Fradi a BL-fiaskóval

Viszont ott van a rengeteg játékos bére, amit szerződéseik alapján nem lehet csökkenteni, rossz teljesítmény esetén sem.

4 milliárd forintos hiány keletkezett a Ferencváros BL-veresége miatt a klub költségvetésében – árulta el az ATV híradónak Muszbek Mihály sportközgazdász. A szakember szerint a sportpolitika Magyarországon rossz úton jár azzal, hogy közpénzzel tesz sikeressé egy-két kiemelt klubot és sportágat. 

A klub hivatalos felületein biztosra vették a továbbjutást, ezek után következett a kiábrándító vereség, amely az orosz tréner állásába került. Muszbek Mihály sportközgazdász elmondta, a feröeri csapat értéke a Fradi huszonötöde, szerinte a közpénzekkel kitömött Ferencváros idénre elpuhult. 

,,A helyes út az lenne, hogy visszatérni fokozatosan a piaci kategóriákra, vagyis a csapatok a lehető legkevesebb, elsősorban az infrastruktúra fenntartásához kapcsolódó közpénzt kapjanak és az összes többit pedig a piacról” – fogalmazott a sportközgazdász.

A szakember kiemelte, a vereséggel négy milliárd forint esett ki a klub költségvetéséből. Ezzel szemben ott van a rengeteg játékos bére, amit szerződéseik alapján nem lehet csökkenteni, rossz teljesítmény esetén sem.

Nemrég még BL csoportkörös álmokat szövögetett a Ferencváros, azóta viszont az FTC nemcsak kiesett a félprofi feröeri csapattól elszenvedett csúfos vereség miatt. Ráadásul egy olyan csapattal szemben, aki Hrutka János, a Fradi egykori válogatott játékosa szerint kiesne az NB1-ből. 

,,Ez a legfájóbb pillanatban érkezett, hiszen az egész klubpolitika arra épül, hogy rendszeresen bejusson a Fradi nemzetközi kupáknak a csoportküzdelmeibe” – magyarázta Hrutka. A korábbi futballista egy ideje nem lát következetes csapatépítést a klubnál, mint mondta, a szurkolók még meg sem tanulták az új neveket, már újabb játékosok érkeztek.