2021.09.18
Diána
Kezdőlap Belföld Lefejezték a Bajcsy-Zsilinszky Kórház vezetését, felfelé bukik a főigazgató

Lefejezték a Bajcsy-Zsilinszky Kórház vezetését, felfelé bukik a főigazgató

Távozik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója, Bodnár Attilát a múlt héten értesítették arról, hogy mennie kell a Bajcsy-kórház éléről.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Margit-kórház igazgatójának lecserélése után távozik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója is – értesült a Telex. Információink szerint Bodnár Attila a múlt héten értesült arról, hogy mennie kell a Bajcsy-kórház éléről. Úgy tudjuk, pályáját a Terrorelhárítási Központ Egészségügyi Igazgatóságánál folytatja – írta a telex.

A kitűnő szakemberként ismert Bodnár nevét a koronavírus-járvány első hullámának idején ismerte meg az ország, amikor a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonában tömegesen megbetegedtek a lakók. A betegeket a Bajcsy-kórházba szállították, sokan közülük ott haltak meg. Bodnár felmérést végeztetett az idősotthonból a Bajcsy-kórházba beszállított száz, véletlenszerűen kiválasztott betegről. A több hónapos vizsgálat eredményeként kimutatták, hogy száz idős ember közül 97-en kiszáradva vagy mérsékelten kiszáradva érkeztek a kórházba, 88-an voltak alultápláltak, ebből 27-en csontsoványra fogytak, a páciensek közel felénél pedig valamilyen fokú felfekvés, illetve tartós izomgörcs volt megállapítható.