2020.08.03
Hermina
Kezdőlap Belföld Lebukott: törölközőbe csavarva lopta el a budapesti szobalány a szállodai vendég pénztárcáját

Lebukott: törölközőbe csavarva lopta el a budapesti szobalány a szállodai vendég pénztárcáját

Az I. kerületi nyomozók befejezték annak a nőnek az ügyét, aki ellopta egy vendég pénztárcáját; a hotel kamerája azonban rögzítette az esetet.

Budapesten egy I. kerületi hotelben szállt meg egy orosz állampolgár még 2019 októberében. A férfi október 12-én délelőtt távozott a szállodából, de később visszatelefonált a hotelbe, hogy az ágyon felejtette a pénztárcáját. Az alkalmazottak ezután megnézték a szobában, de a tárca ekkor már nem volt ott. A pénztárcában a vendég útlevele, illetve különböző valuták voltak közel 450 ezer forint értékben. A szálloda vezetője ezután értesítette a rendőrséget.

A hotel folyosói kamerája alapján a gyanú az egyik szobaasszonyra terelődött, mivel a vendég távozása után csak ő járt a szobában, illetve az is látszik a felvételen, hogy kihozza a szobából a pénztárcát, majd egy törölközőbe csavarva elrejti a takarítókocsin – írja a police.hu.

Az I. kerületi rendőrök az akkor 56 éves budapesti T. Istvánnét 2020. január 16-án fogták el kőbányai lakásán. A nőt lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.​